February 25, 2017

30 nachten limiet – Aankondiging Airbnb over blokkade kalenders

Het is zover! Airbnb heeft ons een mail gestuurd met een belangrijke aankondiging. Kalenders van advertenties die in 2017 voor 30 nachten of meer zijn geboekt zullen automatisch worden geblokkeerd. Deze blokkade zal vanaf aanstaande woensdag 1 maart in gaan. 

30 nachten limiet van kracht

Zoals Airbnb vorig jaar al aankondigde, hebben zij een nieuw systeem in werking gesteld. Het systeem zal er voor zorgen dat verhuurders in Amsterdam hun woning verantwoord verhuren. Gehele woning-advertenties zullen worden beperkt tot het maximaal 30 dagen per kalenderjaar verhuren van de woning. Uitzondering hierop zijn woningen die de vereiste toestemming hebben om meer nachten te verhuren.

Vrijstelling van de 30 nachten regeling

Wanneer je woning over een shortstay-vergunning beschikt of wanneer je een Bed & Breakfast hebt mag je wel meer dan 30 dagen per kalenderjaar via Airbnb verhuren. Airbnb verwijst verhuurders met deze toestemmingen via de sectie veelgestelde vragen over limiet aantal nachten naar een vrijstellingsformulier vergunninghouders. We adviseren om alle informatie even goed door te lezen.

Als je eenmaal het vrijstellingsformulier voor jouw accommodatie hebt ingevuld en het proces hebt doorlopen, zul je de 30 nachten teller in ‘Advertenties Beheren’ niet langer zien. De advertentie zal dan niet langer worden beperkt tot het maximum van 30 nachten per jaar. Omdat het om een rechtsgeldig formulier gaat adviseren wij om het formulier voor 1 maart in te dienen bij Airbnb.

Voor vragen kun je uiteraard contact met ons opnemen via 020-2297577 of info@thefriendlyhost.nl