February 25, 2017

Aankondiging Airbnb over blokkade kalenders

Het is zover! Gisteren is er bij ons een mail binnengekomen waarin Airbnb aankondigt dat de kalenders van advertenties die in 2017 voor 60 nachten of meer zijn geboekt, automatisch worden geblokkeerd. Dit zal gebeuren vanaf aanstaande woensdag 1 maart. 

Zoals Airbnb vorig jaar al aankondigde, hebben zij een nieuw systeem in werking gesteld om te verzekeren dat verhuurders in Amsterdam hun woning verantwoord verhuren. Gehele woning-advertenties kunnen geen boekingen ontvangen voor meer dan 60 nachten per kalenderjaar, tenzij verhuurders verklaren dat zij de vereiste toestemming hebben om hun woning meer nachten te verhuren.

Airbnb verwijst verhuurders met de benodigde toestemmingen via de sectie Veelgestelde Vragen over Limiet Aantal Nachten naar het volgende vrijstellingsformulier voor jouw accommodatie. We adviseren om alle informatie even goed door te lezen.

Als je eenmaal succesvol het volledige vrijstellingsformulier voor je accommodatie hebt ingevuld en het verdere proces hebt doorlopen, zul je de nachtenteller in ‘Advertenties Beheren’ niet langer zien en is de kalender niet meer geblokkeerd. Aangezien het een rechtsgeldig formulier is, verzoeken we je om dit formulier zelf voor aanstaande woensdag 1 maart in te vullen.

Voor vragen kun je uiteraard contact met ons opnemen via 020-2297577 of info@thefriendlyhost.nl

Dit is de mail die verhuurders ontvangen zodra ze de 60 dagengrens overschrijden: