January 11, 2017

Jaaroverzicht 2017: gunstige verhuurperiodes voor jouw woning

Met de aankondiging van de 60 dagen teller kan het handig zijn om te kijken naar de meest gunstige verhuurperiodes voor jouw woning. De nachtprijs van je woning is onder meer afhankelijk van de periode waarin die te huur staat op de website van Airbnb. Is het hoogseizoen of juist laagseizoen? En is er die week niet die ene beurs waar tienduizenden mensen uit de hele wereld op afkomen?

Op basis van factoren als het seizoen, belangrijke evenementen en het aanbod aan woningen in Amsterdam bepalen wij dagelijks de beste nachtprijs voor jouw woning. Per maand hebben we de belangrijkste informatie op een rijtje gezet. Zo weet jij precies wanneer de gunstige verhuurperiodes zijn. De sterretjes geven op een schaal van 1 tot 5 aan hoe gunstig de maand is.

Jaaroverzicht: gunstige verhuurperiodes 2017

Januari  *

Nieuwjaarsdag

Januari staat behalve de eerste paar dagen niet bekend als een drukke maand qua toerisme of evenementen in de stad.

Februari  *

Februari bevindt zich ook nog in het laagseizoen.

Maart  ***

Maart is de maand waarin de weekendtripjes naar Amsterdam langzaamaan toenemen.

April  *****

Koningsdag, Pasen

April staat bekend als zeer drukke maand qua toerisme, met onder meer Pasen (16 & 17 april) en Koningsdag (27 april) op het programma. April en mei zijn in onze optiek de meest gunstige verhuurperiodes van het jaar.

Mei  *****

Hemelvaart, EU-vakanties

Mei is net als een april een zeer gunstige verhuurmaand, met onder andere Hemelvaart (25 mei). Ook hebben veel Europese landen net als Nederland een week vakantie in deze maand. Veel hotels zitten deze periode vol met de ‘bollentoeristen’ en dat verhoogt de vraag naar Airbnb-woningen.

Juni ****

Pinksteren

Juni is de maand waarin de zomer begint. Dat betekent een verdere toename aan weekendtripjes naar de stad, onder andere tijdens het Pinksterweekend (4 & 5 juni).

Juli ****

Juli mag zich de eerste echte vakantiemaand van het jaar noemen. Naast weekendtripjes zullen veel toeristen langer verblijven in Amsterdam. Vakantietijd betekent ook dat meer mensen hun woning in de verhuur zetten, waardoor de concurrentie in het aanbod toeneemt.

Augustus ****

Gay Pride Amsterdam

Augustus is een vergelijkbare maand als juli: hoogseizoen, maar ook met meer concurrentie. In de eerste week van deze maand (29 juli t/m 6 augustus) vindt de Amsterdam Pride plaats, het jaarlijkse LHBT-evenement dat honderdduizenden bezoekers naar de stad brengt.

September ****

IBC-beurs

September staat grotendeels in teken van de mooie zakelijke aanvragen. De weekendtripjes blijven aanhouden en een groot zakelijk evenement zal de vraag naar woningen in korte tijd doen stijgen: de IBC-beurs. Deze beurs vindt van 14 t/m 19 september plaats in de RAI en trekt jaarlijks tienduizenden professionals uit de ICT-wereld naar Amsterdam. De verhuurprijzen lopen in deze periode dus flink op.

Oktober ***

TCS Amsterdam marathon, Amsterdam Dance Event

Oktober kenmerkt zich normaal gesproken als een rustige maand, waarin nog steeds veel weekendtoeristen naar de stad komen. Op 15 oktober vindt de Amsterdam Marathon plaats. Daarnaast is er een grote uitschieter deze maand: ADE. Dit jaarlijkse dansevenement, in 2017 (zeer waarschijnlijk) van 18 t/m 22 oktober, trekt honderdduizenden festivalgangers, professionals en andere geïnteresseerden in dancemuziek naar Amsterdam.

November *

November staat over het algemeen bekend als een rustige maand wat betreft toerisme. Belangrijkste evenement: IDFA. Het filmfestival vindt dit jaar plaats van 15 t/m 26 november, maar daar merken we over het algemeen niet veel van in de boekingscijfers.

December **

Kerst, Oud & Nieuw

December besluit dit toeristische jaar als vanouds met de bekende feestdagen Kerst en Oud & Nieuw. De maand begint rustig qua toerisme, maar het einde van het jaar trekt traditiegetrouw veel bezoekers naar de stad, wat de vraag naar Airbnb-woningen zal doen stijgen. Kerst is weliswaar een betere verhuurperiode dan de rest van de maand, maar is lang niet zo denderend als Oud & Nieuw.

_______________________________________________________________________
Doordat we ruim 500 huizen in ons bestand hebben weten we goed wat woningen in allerlei soorten, maten en buurten in Amsterdam in de verschillende seizoenen opleveren.

Heb je behoefte aan advies of wil je graag de pricing strategie voor de verhuur van je woning in 2017 met ons bespreken? Neem dan contact met ons op via info@thefriendlyhost.nl of bel ons op 020-2297577.