Ons verhaal

Ons verhaal

Hoe het allemaal is begonnen

Tijdens een vakantie in 2014 merkte ‘founding father’ Tim Hofstee hoe lastig het was om zijn woning via Airbnb te verhuren. Althans, het verhuren zelf ging prima, maar de organisatie eromheen verliep een stuk moeizamer. Het inchecken van gasten, de schoonmaak, het tussentijds contact, het was een hele klus om het allemaal in goede banen te leiden.

Oprichting van The Friendly Host

Het einde van dat jaar startte hij daarom een eigen service: The Friendly Host. Het begon met hulp aan een handjevol startende verhuurders bij het maken van een Airbnb-advertentie, het verwelkomen van gasten, de schoonmaak van de woning en het wassen van het witgoed. Al snel fietste hij honderden kilometers per week en hing zijn woonkamer, tot onvrede van zijn vriendin, vol met linnengoed.

Bundeling van krachten

Langzaamaan schakelde hij de hulp in van steeds meer vrienden en familieleden. In januari van 2016 bundelde The Friendly Host zijn krachten met Fetch Hosting van Fred Spanjaard. Inmiddels is het hechte team gegroeid naar acht kantoormedewerkers, zes hosts en een ervaren logistiek- en schoonmaakteam. The Friendly Host heeft inmiddels ruim 600 klanten geholpen bij de verhuur van hun woning of Bed & Breakfast.

De cijfers spreken voor zich...
14568 Happy guests
667 Listed apartments
9999 Holiday pictures
0 Lost keys

Interested in more information?
Feel free to contact us!